I en skilsmisse, er det ikke kun de voksne der bliver skilt. Børnene bliver også skilt fra deres forældre på skift. Det er det lod man får som skilsmissebarn, og der findes desværre ikke noget alternativ, hvor gerne man end ville finde det.

 

Det er dog hele tiden vigtigt at huske på, at det skilsmissen ikke nødvendigvis bliver en traumatisk oplevelse for børnene. Så længe man som forældre, formår at opretholde det gode samarbejde, og sørge for at børnene har det godt, når de er hos hver af jer, så er det en sorg, men ikke noget de tager skade af. Det er dit ansvar at vise dine børn, at det er okay at være skilsmissebarn, at der nok skal vente dem en god fremtid, og at skilsmissen ikke må være årsagen til en dårlig fremtid.

 

Sorgen når børnene ikke er hos dig

Det er samtidigt vigtigt at huske på, at du ikke har hovedansvaret for børnene når de ikke er hos dig. Den tid børnene ikke er hos dig, skal du bruge til at lade op, nyde dit voksenliv, arbejde, være social og hygge dig.

 

Selvfølgelig er det hårdt at undvære børnene, men det må ikke ødelægge dine dage. Det kan godt være at du er af den overbevisning, at dine børn har det bedst hos dig, men i langt de fleste tilfælde, har de det også godt hos deres anden forælder – og nyder tiden sammen med dem, ikke mindst hvis du viser dem, at det er okay at nyde tiden.

 

Måske savner de dig – og du savner dem, men så tal sammen i telefonen uden at det bliver for sørgeligt.

 

Men du har helt ret – det er IKKE altid rart at skulle aflevere dine børn til din eks. Kunne du vælge, ville du helst have børnene hos dig hele tiden, men det kan du ikke….. og det bliver absolut ikke nemmere, hvis du hver gang synker grædende sammen og har svært ved at få noget godt ud af dagene, hvor børnene ikke er hos dig.

 

Sorgen når børnene ikke er hos dig kan gøres større, men den kan også minimeres. Prøv derfor at tænke positivt omkring dagene uden børn – ikke fordi det er nemt, men fordi det bliver nemmere. Tænk derfor:

 

  • Børnene har brug for begge deres forældre.
  • Børnene har det godt, der hvor de er.
  • Du skal kun undvære engang imellem.
  • Du får nogle dage fri, hvor du ikke skal være forælder, og du kan bruge tiden til lige netop det du vil, uden at skulle tage hensyn til andre end dig selv.
  • Du glæder dig ekstra meget til at se børnene igen, når de kommer hjem efter samvær.
  • Børnene får nogle andre oplevelser hos din eks, end dem du giver dem.
  • Du har mulighed for den voksentid, som mange andre kun kan drømme om.

At undvære sine børn behøves slet ikke at være så frygteligt og angstprovokerende, som vi sommetider kan gøre det til. Singlevenner med børn kan også hurtigt gejle hinanden op, når det gælder det at savne sine børn, for det må endelig ikke hedde sig, at man egentlig er ganske godt tilfreds med at være uden børn i nogle dage, for man er bange for at blive stemplet som en dårlig forælder. Det er du ikke, bare fordi du får det bedste ud af dine dage. Børnefri dage er en helt naturlig konsekvens af en skilsmisse.

 

Pyt med, hvad vennerne tænker, du skal bare nyde dine fridage uden dine skønne børn og så glæde dig ekstra meget til de kommer hjem igen.