Hvem vi ikke gerne have skilsmissefred – men nogle gange kan det være svært at se, hvordan man selv kan bidrage.

Selvom vi meget ofte taler om og hjælper klienter med at indgå aftaler, der er rimelige for begge parter, så har vi faktisk samtidig en regel, som modsiger det med rimeligheden, i forsøget på at opnå skilsmissefred. En regel som også med fordel kan bruges i forbindelse med alle andre områder af en skilsmisse.

 

Det er reglen at tænke sætningen “Du får ret, jeg får fred”.

 

Det er nemlig ikke alle parter, eller hver gang, at man kan indgå rimelige aftaler og man skal ikke kæmpe for det for enhver pris. Det er langt mere vigtigt at komme godt videre med livet, efter en skilsmisse, end krampagtigt at kæmpe for rimelige aftaler.

 

Fred er nøglen til en god fremtid, men der er en præmisse, der skal være til stede for at man kan leve efter “Du får ret, jeg får fred-devisen” og det er, at man vitterligt kan undgå at blive vred og fortørnet. For vrede hænger på ingen måder sammen med fred.

 

“Du får ret – jeg får fred” kan bruges i alle sammenhænge lige fra bodeling, samværsordning, konflikter om børnene, navneændring, hente/bringe situationer, fritidsaktiviteter, skiftedage osv. osv.

 

MEN du må ikke begynde at bruge den, med mindre at du har en neutral holdning til din eks. Er kommet dertil, hvor du er ligeglad, hvor der ikke er følelser i klemme, hvor han eller hun ikke kan ramme dig på følelserne mere, og hvor du har styr på dine grænser.

 

Når du har det, så kan vi kun anbefale dig at kigge dig selv i spejlet, når der opstår en situation og spørge dig selv “Okay skal jeg kæmpe eller skal jeg vælge du får ret – jeg får fred-løsningen”.

 

Hvad er mere oplagt her, end at bruge et citat fra Fernando Salvater:

“Livskvalitet er at vælge og at tage konsekvenserne af sine valg. Vi vælger ikke altid, hvad der rammer os, men vi vælger altid selv, hvordan vi reagerer på det, der rammer os.”

 

Har du brug for hjælp til at komme videre og kunne håndtere “Du får ret og jeg får fred reglen”?

BESTIL SKILSMISSERÅDGIVNING HER