Alle, der overvejer om skilsmisse er den eneste rigtige løsning, har tanker som:

 

  • Kan vi blive enige om konditionerne?
  • Hvordan reagerer børnene?
  • Er jeg overhovedet sikker på, at jeg får det bedre uden min partner?
  • Bliver vi uvenner og kommer til at skændes i årene fremover?
  • Har jeg råd til at blive skilt?

 

Forudsætninger for en god skilsmisse

Når skilsmissen er en realitet ønsker de fleste at komme i den gruppe skilsmisser, der er gået godt. Det er tvivlsomt om myten “den lykkelige skilsmisse” kan praktiseres, for det er jo ikke en skilsmisse, der stod højest på ønskesedlen, da ægteskabet blev indgået. Det er dog muligt at få en god skilsmisse, men det kræver indsats, accept og rummelighed fra begge parter, og det er der nogle der glemmer undervejs i processen, hvor følelserne er i oprør.

 

Det er ikke altid, at man er herre over, hvordan skilsmissen forløber, men der er nogle forudsætninger for en god skilsmisse, som begge parter bør kende, og tage ansvar for, så alle kommer godt gennem skilsmissen. Det ændrer ikke ved, at man altid kan gøre sit til, at konflikterne formindskes, uanset hvor meget den ene part stritter imod.

 

Når skilsmissen er en realitet så husk:

 

Artiklen er kun for medlemmer

Denne artikel er kun for medlemmer. Med et medlemskab hos Skilsmisseraad får du ikke bare adgang til resten af denne artikel, men til mere end 500 siders tekst, skilsmisseskabeloner, skilsmisseopgaver, podcast m.v.

Allerede medlem? Klik her