Mange gange hver eneste uge hører vi sætningen ”hjælp jeg skal skilles, hvad gør jeg?”, for selvom det er mere end 40% af alle ægteskaber, der ender med skilsmisse, så er det jo heldigvis ikke noget ret mange mennesker har stor erfaring med.

 

En skilsmisseproces er lig med kaos, både før, under og efter beslutningen. Følelserne er i kog, og der er et hav af beslutninger, der skal træffes og en masse praktiske gøremål, der skal håndteres – og hvem ved, hvad der er rigtigt at gøre?

 

Hvis du tænker – hjælp jeg skal skilles – hvordan griber jeg det an, så er der flere ting du kan gøre.

 

Du kan eksempelvis:

  • Tænke over, hvad du vil gøre for at få den bedste skilsmisse.
  • Tænke over, hvordan du gerne vil forme din fremtid.
  • Skrive en lang liste over de aftaler, der skal indgås.
  • Skrive en lang liste over de praktiske opgaver, der skal tages hånd om. Se mere her.
  • Tænke over, hvordan du vil håndtere spørgsmål fra omgivelserne.
  • Få hjælp til at flytte dig i processen og gøre dit til, at du undgår de klassiske skilsmissefejl.
  • Undgå de klassiske fejl, når du får hjælp fra familie og venner.

Netop det sidste punkt er det specielt oplagt at dykke lidt ned i. For der er heldigvis ofte hjælp at hente hos ens nærmeste, når man står i en krisesituation. Skal du skilles og har brug for hjælp, så søg den. Vær ikke bange for at bede om hjælp, selvom det kan være svært, MEN vær opmærksom på, hvilken hjælp du modtager.

 

En helt konkret skilsmissehistorie skal bruges til at give dig mere viden om, hvad der kan ske, når omgivelserne gerne vil hjælpe dig i din skilsmisse.

 

Log ind for at læse hele historien, og få nogle gode råd om, hvad du skal have fokus på, når du får hjælp og opmærksomhed fra omgivelserne.

Kun for medlemmer

Du har ikke adgang til resten af indholdet. Det kan enten være fordi du ikke er oprettet som bruger eller ikke har købt adgang til indholdet. Nedenfor i "Bliv medlem"-boksene har du mulighed for at købe adgang til indholdet.