Når du bliver skilt, kan du opleve at din verden vælter, uanset om du er den, der er blevet forladt, eller den, der har valgt at I skulle skilles. Du får måske svært ved at overskue noget som helst, og sorgen og vreden over, hvordan dit liv har taget en trist drejning, kan påvirke dig så meget, at det er skadeligt for dig, og din fremtid. Der er en række faresignaler du skal være opmærksom på, hvis du vil sikre dig, at du kommer godt gennem skilsmissen, og ikke vil lade skilsmissen påvirke resten af dit liv.

 

Din reaktion på den store omvæltning, kan være meget svær at forudsige. Du kan reagere med lettelse, frustration, sorg eller endda alle tre ting på én gang. Det er der intet forkert i, og det er en del af den naturlige sorgproces som du nu skal igennem. Læs mere om de forskellige sorgfaser her.

 

Nogle kaster sig over etableringen af et nyt hjem, mere motion, mere arbejde, ja måske mere af det hele på en gang, for at undgå at mærke sorgen over den store forandring. Det kan hjælpe i en periode, men sorgen skal bearbejdes og den skal nok komme til udtryk på et tidspunkt, hvor meget man end forsøger at undertrykke den. .

 

Andre kan slet ikke overskue selv de mindste praktiske hverdagsgøremål og kan ikke passe deres arbejde i en længere periode efter skilsmissen

 

Reaktionerne er så forskellige, at man ikke kan give en generel beskrivelse.

 

Som medlem kan du læse meget mere om, hvilke faresignaler du skal være opmærksom på, hvorfor den undertrykte sorg kan blokere for glæden i livet, og hvornår og hvordan du kan få hjælp, hvis det er for svært at komme gennem sorgen alene.

Kun for medlemmer

Du har ikke adgang til resten af indholdet. Det kan enten være fordi du ikke er oprettet som bruger eller ikke har købt adgang til indholdet. Nedenfor i "Bliv medlem"-boksene har du mulighed for at købe adgang til indholdet.