Når du bliver skilt, kan du opleve at din verden vælter, uanset om du er den, der er blevet forladt, eller den, der har valgt at I skulle skilles. Du får måske svært ved at overskue noget som helst, og sorgen og vreden over, hvordan dit liv har taget en trist drejning, kan påvirke dig så meget, at det er skadeligt for dig, og din fremtid.

 

Din reaktion på den store omvæltning, kan være meget svær at forudsige. Du kan reagere med lettelse, frustration, sorg eller endda alle tre ting på én gang. Det er der intet forkert i, og det er en del af den naturlige sorgproces som du nu skal igennem. Læs mere om de forskellige sorgfaser her.

 

Nogle kaster sig over etableringen af et nyt hjem, mere motion, mere arbejde, ja måske mere af det hele på en gang, for at undgå at mærke sorgen over den store forandring. Det kan hjælpe i en periode, men sorgen skal bearbejdes og den skal nok komme til udtryk på et tidspunkt.

 

Andre kan slet ikke overskue selv de mindste praktiske hverdagsgøremål og kan ikke passe deres arbejde i en længere periode efter skilsmissen

 

Reaktionerne er så forskellige, at man end ikke kan give en generel beskrivelse.

 

Hvis du har forsøgt at dulme skilsmissesorgen med arbejde, etablering af nyt hjem eller noget helt andet kan du dog pludselig opdage, at du selvom du har forsøgt at overbevise dig selv om, at du er ved at komme igennem den svære tid, ikke er rigtig glad. Der ligger en sorg og ulmer som du lige så godt kan tage fat på. Sorgen over at dit ægteskab forliste skal placeres et sted i dig, så det ikke blokerer for glæden og troen på en god fremtid.

 

En anden uheldig følelse du kan opleve, er et indædt had til din eks. Et had som ikke bliver mindre med tiden, men bare sidder så dybt i dig, at det fylder alt for meget i din hverdag. Måske er det også en dyb dyb sorg, som plager dig. En sorg over at du har mistet drømmen om en kernefamilie, mistet din bedste ven, eller måske sorgen over at din partner ikke længere elsker dig. En sorg over, at trygheden er forsvundet, at du ikke kender din fremtidsudsigter, eller en sorg over, at dine børn skal opleve en skilsmisse.

 

Der er rigtig mange sorgelementer, og nogle af dem kan du sikkert nikke genkendende til og andre kan du ikke. Det er helt individuelt, hvordan og hvad du reagerer på.

Der hvor du skal være opmærksom, er når du ikke føler at du rykker dig. Når du ikke føler at det bliver lidt lettere med tiden, og som tingene kommer på afstand.

Som medlem kan du læse meget mere om, hvilke faresignaler du skal være opmærksom på, ligesom du kan læse om, hvordan du kan få hjælp.

Kun for medlemmer

Du har ikke adgang til resten af indholdet. Det kan enten være fordi du ikke er oprettet som bruger eller ikke har købt adgang til indholdet. Nedenfor i "Bliv medlem"-boksene har du mulighed for at købe adgang til indholdet.