Det er naturligt, at dine børn reagerer på din skilsmisse og at reaktionerne kan være meget forskellige. Brug al den tid der er nødvendig på dine børn, tal med dem om skilsmissen og deres liv. Vis dine børn, at det er tilladt at være ked af det. Hold godt øje med, hvordan de har det.

 

Børn er ofte omstillingsparate, lever mere i nuet og indordner sig under de forhold der er, hvis det virker trygt og rart. Det kan være til stor gavn for børnene, at der så hurtigt som muligt skabes en ny hverdag. Ikke nødvendigvis en kopi af det kendte, men rammer som du finder bedst. Kom hurtigt ind i rytmen med dagligdagsting som lektier, legeaftaler, besøg hos familien osv. Find hurtigst muligt et mønster for samværet. Det giver børnene tryghed at kender rammerne for, hvor de skal være hvornår. Børn har, hvis det er muligt, brug for begge forældre.

 

Børnene elsker begge deres forældre ubetinget. Måske har du lyst til at skade din eks, eller genere din eks så meget som muligt, men brug aldrig børnene for at opnå dine mål. Og overvej også, hvad du får ud af at genere din eks. Er det hensigtsmæssigt? Skader det også dig selv og dit eget humør? Skader det børnene?

 

Du kan læse mere om børn og skilsmisse i e-bogen Sådan får du børnene bedst gennem skilsmissen – og undgår den gnavende utilstrækkelighed.

 

Kun for medlemmer

Du har ikke adgang til resten af indholdet. Det kan enten være fordi du ikke er oprettet som bruger eller ikke har købt adgang til indholdet. Nedenfor i "Bliv medlem"-boksene har du mulighed for at købe adgang til indholdet.