Det er svært at overskue alle de aftaler, der skal indgås omkring en skilsmisse, samtidig med at følelserne hænger uden på tøjet, og man knap har forstået, at skilsmissen er en realitet. Man kan være bange for at gøre noget forkert, at glemme noget, at blive snydt, og man har som regel ingen erfaring at trække på.

 

Skal man have en skilsmisseadvokat med indover aftalerne, eller kan man lave dem selv? Hvad er det overhovedet man skal have aftalt, og hvordan sikrer man sig, at man ikke glemmer noget?

 

Der skal laves aftaler om:

 

 • Bodeling – altså hvordan skal aktiver og passiver deles.
 • Hvad skal der ske med eventuel fælles bolig.
 • Deling af indbo.
 • Eventuelt ægtefællebidrag.

Hvis der er børn i ægteskabet, skal der laves aftale om:

 

 • Samværsordning
 • Bopælsadresse
 • Børnebidrag
 • Ferie-samværs-ordning (ikke nødvendigt, men det anbefaler vi)
 • Fordeling af omkostninger til børnene


OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL:


Kan man lave aftalerne selv?

Ja, det kan man godt. Er du medlem kan du downloade alle nødvendige skabeloner.

 

Det er svært at lave dem selv?
Ja, det kan være rigtig svært at få landet nogle gode aftaler, fordi man nemt misforstår hinanden, og har svært ved at overskue det hele.

 

Kan man få hjælp til at indgå skilsmisseaftalerne?
Ja, det kan man sagtens. Vi hjælper hver uge adskillige par med at indgå aftaler. Vores udgangspunkt er altid, at der skal indgås aftaler, der er rimelige for begge parter, og i forhold til børnene, skal der indgås aftaler, der er bedst for børnene.

Vi mødes oftest med klienterne over 3 gange. Undervejs mellem møderne fremsendes udkast til aftaler, med udgangspunkt i de drøftelser og beslutninger, der er truffet når vi sidder sammen. Parterne læser dem grundigt igennem og tænker over det. Der rettes til, vi taler eventuelt sammen pr. telefon et par gange og slutteligt underskrives alle papirer, og så er skilsmisseaftalerne indgået.

 

Hvad med en advokat?
Man behøver ikke at have en advokat til at lave skilsmisseaftaler, eller til at gennemgå dem. Dokumenter med begge parters underskrifter er juridisk bindende.

 

Har du spørgsmål du ønsker drøftet med en advokat, kan du stille dem enten via telefonisk rådgivning, eller via e-mailrådgivning

 

Vil du vide mere om forløbet, hvor I får hjælp til at indgå skilsmisseaftaler?

Læs mere her


Hvordan opleves et sådan forløb?
Nedenfor kan du læse tilbagemeldinger fra kunder, der har indgået skilsmisseaftaler via os:

“Tusind tak Mette, vi var aldrig kommet så godt gennem vores skilsmisse uden dig. Du mødte os begge, der hvor vi var. Du havde en helt unik viden om skilsmisseprocessen og de mange faldgruber, og hver gang vi misforstod hinanden var du der til at gribe ind. Jeg vil anbefale alle jeg møder på min vej, der skal gennem en skilsmisse, til at søge hjælp hos dig”.
Mange hilsner Tina

 

“Vi har brugt Mette først til at skabe en fælles forståelse for, at skilsmissen var den eneste vej videre for os, og dernæst til at hjælpe os med at indgå aftaler. Vi er både rørt og taknemmelige for det engagement hun havde, og vi er overbevidste om, at vi har fået skabt et grundlag for et godt samarbejde fremover. Mette havde konstant fokus på, at vi skulle indgå nogle rimelige aftaler, og selvom vi i første omgang stort set var uenige om alt lige fra, hvilken samværsordning vi skulle indgå, til hvem der skulle blive boende i huset, fandt vi en løsning på det hele”.
Venlig hilsen Jette og Jørgen

“Min situation er måske lidt atypisk, men jeg har brugt Mette som min sparringspartner til min skilsmisse. Det har jeg gjort alene, for min eksmand ville ikke med. Jeg fik hjælp til at lave udkast til skilsmisseaftalerne, jeg fik forklaringer på alt, jeg støtte mig op af Mette, når jeg fik modspil fra min partner, og selvom det var mig der betalte, og hun skulle hjælpe mig, så var det ikke altid jeg fik ret i mine betragtninger. Nogle gange blev jeg irriteret på hende, men når jeg fik kigget lidt på det på afstand, så havde hun jo ret, og hun har været en kæmpe hjælp”
Hilsen Lisbeth

 

“Mette jeg mangler ord for det du har gjort for mig. Jeg føler jeg har fået langt mere, end jeg har betalt for, og kan kun sige af hjertet tak! Til eventuelle læsere af dette, kan jeg kun på det kraftigste anbefale alle at bruge Mette som sparringspartner og rådgiver gennem jeres skilsmisse”
Venlig hilsen Morten

Skal du have hjælp til at indgå skilsmisseaftalerne?

Som medlem kan du hente hjælp til, hvordan I bedst udviser respekt for hinanden og dermed gør, hvad I kan for at undgå konflikter, årelange diskussioner og et liv, der fremover vil have fokus alt det, I gør forkert eller ikke gør overfor hinanden. Et liv, der ikke har fokus på at få det bedste ud af situationen, men i stedet fokuserer på det negative.

 

Derudover kan du kan læse mere om:

 • Hvad der kan være svært at håndtere, hvis I ikke har respekt for hinanden
 • Hvordan I udviser respekt for hinanden
 • Kan du bevare din selvtillid, hvis din eks ikke har respekt for dig
 • At blive på egen banehalvdel

Artiklen er kun for medlemmer

Denne artikel er kun for medlemmer. Med et medlemskab hos Skilsmisseraad får du ikke bare adgang til resten af denne artikel, men til mere end 500 siders tekst, skilsmisseskabeloner, skilsmisseopgaver, podcast m.v.

Allerede medlem? Klik her