Personlige overvejelser om skilsmisse

Der ligger mange personlige overvejelser om skilsmisse bag, når du har problemer i dit parforhold og eventuelt overvejer skilsmisse. En skilsmisse fører både menneskelige og økonomiske omkostninger med sig. Det er derfor vigtigt, at beslutningen bliver truffet efter nøje overvejelser. Parforholdsproblemer vil ofte opstå flere gange i løbet af livet. Har I så store problemer at du overvejer skilsmisse er det meget almindeligt, at overvejelserne forløber over en årrække. Når du når til en afklaring om hvad du vil med dit parforhold, uanset om du vil forsøge at redde det eller vil skilles, er det vigtigt at du holder fast i hvad årsagen er. Fokuser på det under hele skilsmisseprocessen.

 

Jo mere tankerne om skilsmisse fylder, jo sværere bliver det at redde ægteskabet. Når du først har sagt ordene “jeg vil skilles” højt enten til din partner, eller til en af dine fortrolige, så føles det mere voldsomt, end når du blot går med tankerne i hovedet, og derfor involverer mange ofte deres partner eller andre for sent til at undgå skilsmissen.

 

I beslutningsprocessen om hvorvidt skilsmisse er den rigtige løsning for dig, kan du have stor glæde af at benytte nogle værktøjer der hjælper til afklaring. Find ud af hvem du selv er og hvilke værdier du ønsker i dit liv. Sæt fokus på hvad du har i dit parforhold. Benyt dig af værktøjerne her på sitet både alene og sammen med din partner, eller tal med vores ekspertpanel – de kan hjælpe dig til at komme videre i livet, enten alene eller sammen med din partner.