Der er skrevet meget om børns reaktioner og sorg over en skilsmisse, men ikke ret meget om voksne børns reaktioner. Det ændrer ikke ved, at det også for voksne børn er en sorg, når forældre skilles.

 

Du skal som forælder være opmærksom på, at en skilsmisse altid er svær at håndtere for børnene, og også selvom børnene måske for længst er flyttet hjemmefra vil de reagere og føle sorg. Du kan måske være tilbøjelig til at tro, at når blot de er flyttet hjemmefra, er blevet voksne og er i fuld gang med deres liv, så er det knap så slemt at opleve ens forældre blive skilt.  Selvom de ikke bor hjemme og derfor ikke oplever pludselig at have to hjem, så tænk på, at de jo forstår meget mere af det at leve i et parforhold end mindre børn gør. Samtidig kan voksne børn påtage sig et meget stort ansvar for forældrenes liv efter skilsmissen, samtidig med at det er nødvendigt for dem, at redefinere deres opvækst, deres rollemodeller, deres holdning til ægteskabet – ja i nogle tilfælde hele deres identitet, fordi deres grundfundament forandrer sig.

 

Hvor gamle man end er, så vil ens forældre altid være ”de voksne”. De mennesker der har opdraget en, givet en ens trygge barndom og været med til at skabe de livsværdier man er vokset op i.

 

Når forældrene pludselig skal skilles kan der opstå tanker hos børnene som eksempelvis:

 

  • Havde de også problemer da jeg var barn, men har jeg bare ikke lagt mærke til det?
  • Var min barndom en stor løgn?
  • Skal jeg tage parti

Som medlem får du flere af de tanker der kan opstå hos voksne børn, når deres forældre skal gennem en skilsmisse. Derudover får du mere viden om emnet og ikke mindst 11 gode råd til, hvad du med fordel kan tænke over når dine børn er voksne, når du skal skilles.

Artiklen er kun for medlemmer

Denne artikel er kun for medlemmer. Med et medlemskab hos Skilsmisseraad får du ikke bare adgang til resten af denne artikel, men til mere end 500 siders tekst, skilsmisseskabeloner, skilsmisseopgaver, podcast m.v.

Allerede medlem? Klik her