Der er så meget der skal holdes styr på, når man skal skilles. Der er boligforhold, der skal afklares, lån der skal deles, samværsordning der skal aftales, en bodeling som skal gennemføres osv. osv.

 

Det er nemt at miste overblikket i situationen, ikke mindst fordi der er så mange følelser i kog, lige netop når det hele skal aftales. Dermed er det desværre også nemt at komme til at begå nogle økonomiske fejltagelser både overfor sig selv og hinanden.

 

Regel nr. 1:

Bland ALDRIG penge-sager og børne-aftaler under et. De ting der skal aftales i forhold til penge, har INTET med samværsordning, bopæl m.v. at gøre. Aftalerne om børnene kan have nogle økonomiske konsekvenser, men skal ikke have noget at gøre med, hvem der får hvad af jeres økonomiske midler.

 

Regel nr. 2:
Få styr på, hvordan din økonomiske situation ser ud fremover. Jo hurtigere du har det, jo nemmere at det at træffe beslutninger om eksempelvis bopæl, og det kan give en tryghed at kende dine økonomiske vilkår.

 

Regel nr. 3:
Lav RIMELIGE aftaler. Det handler ikke om, hvordan man økonomisk kan snyde hinanden – eller at man partout skal følge reglerne. Man skal sørge for at indgå nogle aftaler, som I begge har det godt med og som gør, at I undgår måned / årelange forhandlinger frem og tilbage mellem advokater.

 

Regel nr. 4:
Har du ikke begreb om økonomi, så lad være med at fare direkte til en advokat og få vedkommende til at ridse de krav op, som du juridisk har ret til.
Få fat i en økonomisk rådgiver og kommuniker, at du har brug for hjælp til at lave RIMELIGE aftaler. Inviter gerne din partner med til en økonomisk rådgiver, så I begge kan høre, hvad I bliver rådet til.

 

Regel nr. 5:
Overvejer du at forsøge at slippe billigst muligt i forhold til din partner, så tænk over, at du skader den fremtidige relation. Har I børn sammen, er I tvunget til at samarbejde om dem – det har de fortjent! – og snyd i forhold til økonomien skaber så stor grobund for konflikt. Tænk over, at det er dine børns mor / far du forsøger at snyde, hvilket kan have store konsekvenser for dine børn, når de er hos ham / hende.

 

Regel nr. 6:
Se dig selv i spejlet. Kan du se dig selv i øjnene og sige at du har gjort dit til, at I begge kommer godt videre uden snyd.

 

Regel nr. 7:

Tag fat i en advokat, hvis det hele går i hårdknude, eller du oplever, at din partner forsøger at snyde dig.