Overvejelserne om skilsmisse kan opstå på baggrund af mange ting. Generelt opstår de, når der er så store problemer i parforholdet, at det er svært at se, hvordan følelserne og kærligheden til hinanden kan genfindes.

 

Årsager til skilsmisseovervejelser kan være:

 

  • Manglende følelser for partneren
  • Utroskab eller følelser for en anden
  • Vedvarende skænderier
  • Grundlæggende uenighed omkring værdierne i livet
  • Afstand mellem hinanden
  • Ligegyldighed og manglende lyst til hinanden
  • Vold, misbrug, jalousi, sygdom

 

Skilsmisse
En skilsmisse har altid konsekvenser, for såvel de to implicerede parter som, for eventuelle børn og pårørende.

 

En skrøne siger, at “skilsmissen er den lette udvej”. Vi vil gerne slå fast, at en skilsmisse IKKE er den lette udvej, lige meget hvordan man drejer det. Skilsmissen har konsekvenser for alle parter og er ofte den sidste udvej – noget der besluttes, efter grundige overvejelser og når alt andet er forsøgt.

 

I den lange proces der ligger forud for beslutningen om skilsmisse er der rigtige mange overvejelser – kan det virkelig passe, at skilsmissen er den eneste udvej? Har du prøvet alt for at finde tilbage til kærligheden? Er der nogen vej ud af den negative spiral I er kommet ind i? Venter der noget bedre forude, hvis skilsmissen vælges? Kan du klare dig alene osv. osv. Under menupunktet parforhold, kan du læse meget mere om processen inden skilsmissen er en realitet. Du kan finde støtteværktøjer og overvejelser du kan gøre dig, for at få komme nærmere den rigtige beslutning.

 

Jeg vil skilles – hvad gør jeg?

I menuen til venstre kan du finde svar på alle dine spørgsmål og læse om alt lige fra, hvordan den svære beslutning om skilsmisse træffes, hvordan ægtefællen bedst involveres i overvejelser eller beslutningen om skilsmisse, hvordan du tackler eventuelle børn og omgivelser, og ikke mindst kan du finde praktiske oplysninger om økonomi, bodeling, separation, skilsmisse og meget andet.

 

Dine følelser er i kog, menneskerne omkring dig er kede af det, du er bange for, hvordan dine børn klarer skilsmissen og så er der samtidig rigtig mange praktiske opgaver, der skal løses. Det kan være svært at overskue det hele, men som medlem får du nemt et overblik over, hvilke praktiske ting du skal huske, hvordan du bedst tackler børnene, hvilke reaktioner du kan forvente fra dine omgivelser, hvordan du finder dit nye ståsted efter skilsmissen og sikrer dig, at du kommer bedst muligt videre i livet som et glad og lykkeligt menneske.

 

BESTIL DIT MEDLEMSKAB
Du kan selv gøre meget for at komme både følelsesmæssigt og økonomisk bedst gennem skilsmissen. Find din vej gennem skilsmissen og videre i livet som et helt og lykkeligt menneske – og få som medlem den viden og det materiale du har brug for. 90% af materialet på skilsmisseraad.dk er kun for medlemmer og indeholder faglig kompetent vejledning, viden, retningslinjer, rådgivning, opgaver og værktøjer.

 

HVORFOR VÆRE MEDLEM?

 

Har du brug for personlig rådgivning, støtte og sparring undervejs for at sikre dig den mest optimale proces?

 

Du kan bestille online rådgivning i shoppen og du bestemmer selv om du har brug for hjælp via mail, telefon eller over skype og ikke mindst, hvilken type rådgiver du ønsker hjælp fra.