Et parforhold helt uden konflikter findes sjældent, forskellen er, hvordan konflikterne håndteres, når der er problemer i parforholdet. Er man som par opmærksom på konflikternes mønstre, og ikke mindst konflikttrappen og dens 7 trin, så vil det være langt nemmere, at styre konflikterne og løse dem i opløbet inden de eskalerer og udvikler sig til store konflikter der er svære at løse, og som gør at de længerevarende problemer i parforholdet, udvikler sig til overvejelser omkring skilsmisse.

 

For at løse konflikter i parforholdet skal begge parter være indstillet på at ville løse dem og droppe alt om, at ville vinde konflikten. Sejr er ikke en del af en løsning på en konflikt. Begge parter skal gå ind i konflikten og være bevidst om, at det ikke handler om at argumentere for sin ret, eller fortælle en masse ting som modparten gør forkert, ikke gør, eller ikke forstår. Hvis man vil vinde over parforholdsproblemer, skal man stå på samme banehalvdel og vinde kampen sammen.

 

I er helt sikkert bevidst om hinandens svage sider og det gør det langt nemmere at såre hinanden, hvis det er en sejr i kæmper for. Fokuser i stedet på at forstå hinandens argumenter og finde et kompromis, som I begge kan leve med, og som gør at I minimerer risikoen for at bevæge jer op af konflikttrappen, hver gang I har konflikter i parforholdet og i stedet kan fokusere på at gøre gode ting i parforholdet, så I udvikler jeres parforhold i stedet for, at I stille og roligt afvikler parforholdet.

 

Som medlem kan du få kendskab til konflikttrappens 7 trin og få 8 gode råd til, hvordan du undgår at konflikter eskalerer og gør dit til, at skilsmisse kan undgås.

 

 

Artiklen er kun for medlemmer

Denne artikel er kun for medlemmer. Med et medlemskab hos Skilsmisseraad får du ikke bare adgang til resten af denne artikel, men til mere end 500 siders tekst, skilsmisseskabeloner, skilsmisseopgaver, podcast m.v.

Allerede medlem? Klik her