Jalousi opstår, når et menneske føler sin værdifulde relation truet af en rival uanset om det er et reelt problem, eller noget der er indbildt. Det er svært at definere jalousi, fordi det viser sig og udtrykkes på mange forskellige måder, eksempelvis gennem sorg, angst, vrede og demotiverende eller klynkende adfærd. Jalousi i parforholdet behøver ikke kun at komme til udtryk i forhold til frygten for at miste sin partner til en anden, men også i forhold til partnerens job, familie, fritidsinteresser m.v.

 

Jalousi i parforholdet kan være okay, hvis den ikke fylder for meget. I nogle tilfælde kan den måske endda styrke jeres parforhold. I bliver mindet om at I betyder noget for hinanden. At I elsker hinanden og vil gøre alt for at beholde den kærlige relation til hinanden og det gode parforhold, I har opbygget. Båndet mellem jer kan blive styrket, fordi I bekræfter hinanden.

 

Men i mange tilfælde er jalousi begrænsende og skadeligt for parforholdet.

Artiklen er kun for medlemmer

Denne artikel er kun for medlemmer. Med et medlemskab hos Skilsmisseraad får du ikke bare adgang til resten af denne artikel, men til mere end 500 siders tekst, skilsmisseskabeloner, skilsmisseopgaver, podcast m.v.

Allerede medlem? Klik her