Kærlighed og respekt i parforholdet er afgørende, for at man kan have det godt sammen. Men hvad er kærlighed og respekt, og hvad kan man gøre, når den forsvinder?

 

Kærlighed kan defineres som en inderlig følelse af hengivenhed for et andet menneske, og en uforbeholden lyst til at etablere et længerevarende forhold. I forbindelse med parforhold kan man tilkoble, at der er en kropslig og fysisk tiltrækning til et andet menneske. At elske et andet menneske er uforbeholden og uden undtagelser, man vil gøre alt for sin elskede og det er en af de absolut største følelser, et menneske kan opleve. Kærlighed og respekt i parforholdet kan så nemt forsvinde, men det er muligt at genfinde både kærligheden og respekten, hvis I kæmper for det, inden det er for sent.

 

Når kærlighed og respekt i parforholdet forsvinder, så er det første man skal gøre, at tale sammen om problemet. Mange involverer partneren for sent, når følelsen af, at kærligheden og respekten i parforholdet er forsvundet, fordi man er bange for konsekvenser ved at involvere partneren, og fordi man ikke selv er afklaret om, hvad det er man vil.

 

Når kærlighed og respekt i parforholdet er forsvundet, så er tavshed den værste vej at vælge. Jo mere I får talt, jo mere I kan kæmpe sammen, og jo mere I ved om hinanden, jo mindre er I nødt til at gætte og føle jer alene i processen. Det kan ofte lade sig gøre at genopdage kærligheden, men det er afgørende, at man kommer hurtigst muligt i gang med processen.

 

Artiklen er kun for medlemmer

Denne artikel er kun for medlemmer. Med et medlemskab hos Skilsmisseraad får du ikke bare adgang til resten af denne artikel, men til mere end 500 siders tekst, skilsmisseskabeloner, skilsmisseopgaver, podcast m.v.

Allerede medlem? Klik her