Kommunikation i parforholdet er et af de vigtigste værktøjer for et godt, solidt og kærligt parforhold, hvor I kan håndtere de naturlige parforholdsproblemer og konflikter der opstår. Kommunikation og parforhold hænger uløseligt sammen.

 

Handler jeres kommunikation udelukkende om børn, arbejde og praktiske ting i forhold til hjemmet? Denne form for kommunikation er nødvendig og god. Men det kan være svært at bevare jeres tætte relation hele livet, udelukkende med den type kommunikation. Kommunikation der handler om jeres følelser, jeres behov, drømme og ambitioner er med til at binde jer sammen og bevare den tætte relation.

 

Når par kommer i parterapi er det ofte fordi de misforstår hinanden, fordi de føler en kæmpe afstand til hinanden og ikke længere kan mærke hinandens tanker og følelser. Nogle kan leve med det, men de fleste kan ikke. Når vi italesætter, hvordan kommunikation og parforhold hænger sammen, og hvad der sker, når kommunikationen bliver overfladisk, nikker de fleste genkendende til det vi beskriver.

 

Andre pars kommunikation går næsten altid galt. Foregår du og din partners kommunikation på en negativ og destruktive måde? Skændes I og taler ned til hinanden, og vil en af jer eller begge altid have ret? Er kommunikation og parforhold blevet noget, der slet ikke fungerer?

 

Uanset hvordan kommunikationen fungerer og påvirker parforholdet, så er der næsten altid basis for at optimere, når man har kendt hinanden længe. Find gode råd og ideer til hvordan nedenfor.

 

Som medlem kan du læse meget mere om de klassiske fejl i forhold til kommunikation, om at blive på egen banehalvdel og ikke mindst får du viden om, hvordan man undgår den dårlige kommunikation, hvordan man kommer ud af den negative spiral.

 


Artiklen er kun for medlemmer

Denne artikel er kun for medlemmer. Med et medlemskab hos Skilsmisseraad får du ikke bare adgang til resten af denne artikel, men til mere end 500 siders tekst, skilsmisseskabeloner, skilsmisseopgaver, podcast m.v.

Allerede medlem? Klik her