Kommunikation i parforholdet er altafgørende. Intet parforhold fungerer uden, at I kan tale sammen om tingene. Tale om følelser, sex, behov og ønsker til jeres fælles fremtid, fælles interesser, egne interesser osv.

 

Jeres parforhold skal plejes, passes og tages seriøst. Det kan være en stor fordel, løbende at evaluere på jeres parforhold for at sikre god kommunikation i parforholdet. På den måde vil I opdage, når I bevæger jer i en forkert retning eller i hver jeres retning. Der vil altid være udviklingsområder i et parforhold, men uden dialog om jeres forhold, er risikoen for afvikling større end chancen for udvikling gennem hele livet.

 

En af nutidens store udfordringer er, at vi har så mange muligheder for underholdning og er engageret i mange ting. Vi har mulighed for at ”gemme os” under dække af diverse opgaver og dermed undgå dialogen om udfordringerne i parforholdet. Dagligdagen går med praktiske gøremål. Hver jeres karrierer, interesser osv. Det kan være nemmest at se fjernsyn, gå i seng eller sætte sig foran computeren når alle dagens gøremål er afsluttet, i stedet for at prioritere kommunikation, nærhed og forståelse for hinanden. Men en ting er sikkert, prioriterer man ikke kommunikation i parforholdet, så forsvinder den stille og roligt og bliver mere og mere overfladisk.

 

Som medlem kan du under dette emne blandt andet læse om, hvordan man kan starte en ny måde at kommunikere på og, hvilke områder der er vigtige at tale om.

Artiklen er kun for medlemmer

Denne artikel er kun for medlemmer. Med et medlemskab hos Skilsmisseraad får du ikke bare adgang til resten af denne artikel, men til mere end 500 siders tekst, skilsmisseskabeloner, skilsmisseopgaver, podcast m.v.

Allerede medlem? Klik her