Skal du i gang med at skabe en ny sammenbragt familie?

 

Opstarten af en sammenbragt familie er altafgørende for den fremtidige succes!

 

Har du mødt din nye kæreste, men er endnu ikke gennem din skilsmisse, så er tiden for at bringe familierne sammen og stifte en sammenbragt familie ikke rigtig. Brug tiden på at lære hinanden at kende, men lad være med at involvere hinandens børn i jeres forhold. Nyd månederne og det overskud I får af at være sammen, og vent med at lægge planer for en fælles fremtid, til skilsmissen er ovre.

 

Børnene har brug for at komme sig over den sorg det er, at deres forældre skal skilles. Det tager tid og de er ikke nær så langt i sorgprocessen som du selv er. De har slet ikke overskud til på nuværende tidspunkt at tænke på en fremmed voksen i deres liv, for slet ikke at tale om nye søskende – de er altså ikke klar til at blive bonusbørn og leve i en sammenbragt familie.

 

Hvis du som den nye bonusforælder i børnenes liv skal have en chance for at vinde deres tillid og respekt, så skal de have ro og tid til, først at komme sig over deres forældres skilsmisse og så dernæst lære dig stille og roligt at kende. Ikke mindst skal de opleve, at det er dig, der tager hensyn til dem – og ikke dem, der skal tage hensyn til dig.

 

Uanset om det handler om at være bonusbørn, sammenbragt familie eller bonusforældre, skal man være klar til at håndtere det, for at få et fremtidigt godt fundament.