Hvis du tror, at det at være sammenbragt familie, er en stor lykke, så er det sjældent det helt sandheden, hvor stor kærligheden end er mellem de voksne. Det er ikke nødvendigvis hverken mere eller mindre lykkeligt, end at være en familie med mor, far og fælles børn. Inden du begynder at fokusere på de ting, som du synes mindre godt om ved at være en sammenbragt familie, har du så overvejet, hvad der skal til, for at du er tilfreds med din familie?

 

En sammenbragt familie kræver rigtig meget arbejde, og en stor indsats fra alle familiens medlemmer.

 

Det er så nemt at fokusere på,

  • Det kan være svært at undvære dine børn, når de ikke er hos dig.
  • De sammenbragte børn er meget forskellige.
  • I ikke nødvendigvis er helt enige om børneopdragelse.
  • Børnene måske ikke altid synes om konsekvenserne af den nye familieform osv. osv.

 

Ikke mindst er det nemt at glemme, at der jo også i en familie med mor, far og fælles børn er udfordringer. Det er heller ikke sikkert, at man her er enige om opdragelsen, at børnene altid er tilfredse eller at man prioriterer tiden, hinanden og familien, som man gerne vil.

 

Der er 4 afgørende elementer, der er grundlaget for at få en sammenbragt familie til at fungere.

  1. Kommunikation
  2. Forståelse
  3. Rummelighed
  4. Ærlighed

Se meget mere om sammenbragte familier på sammenbragtfamilieraad.dk

Som medlem kan du læse mere om de 4 punkter og få gode råd til, hvordan du bedst får din sammenbragte familie til at fungere.

Artiklen er kun for medlemmer

Denne artikel er kun for medlemmer. Med et medlemskab hos Skilsmisseraad får du ikke bare adgang til resten af denne artikel, men til mere end 500 siders tekst, skilsmisseskabeloner, skilsmisseopgaver, podcast m.v.

Allerede medlem? Klik her