Der er ikke meget fokus på, hvordan det er at være forældre til et barn der rammes af skilsmisse, selvom det kan være en svær proces. Udover at ens eget barn er voldsom ramt af situationen, så mister man også et familiemedlem, som måske har stået en nær gennem mange år.

 

Det kan også påvirke dit eget forhold fordi du og din partner indbyrdes er uenige om hvordan I skal tackle situationen. Hvor meget skal I engagere jer? Hvordan er jeres relation til jeres barn og hvordan skal relationen være fremover? I har måske forskellige relation og indgangsvinkel til jeres svigersøn / datter osv. Det kan give anledning til diskussioner i jeres forhold og det kan være gavnligt at tale åbent om jeres følelser og tanker.

 

Dit barn vil uanset om han / hun er den, der har taget beslutningen eller er blevet forladt, stå midt i en krise. Dit barn vil føle sig mislykket, ensom og ulykkelig. Være usikker på fremtiden.

 

Måske er du enig med de to parter om, at det er den rigtige beslutning. Måske syntes du slet ikke, at deres beslutning virker rigtig. Måske har den ene af dem været utro. Måske har parforholdet indeholdt udfordringer, som du slet ikke er eller har været bekendt med.

 

Årsager til skilsmisse kan eksempelvis være:

 

  • Manglende enighed om værdier i livet
  • Manglende kommunikation
  • Dårligt sexliv
  • Manglende fælles interesser
  • Manglende kærlighed til hinanden
  • Forskellig opfattelse af karriere, børneopdragelse eller lignende
  • Nedprioritering af tid til hinanden
  • Utroskab
  • Vold eller misbrug

Det føles måske oplagt at tale med både dit barn og din svigerdatter / søn for at ændre på situationen. For at hjælpe dem til at forstå hvorfor skilsmissen ikke er løsningen. En beslutning om skilsmisse bliver som regel truffet efter mange overvejelser og efter en lang og ofte opslidende periode. En periode med uoverensstemmelser, skænderier, manglende tilfredshed, problemer med at få dagligdagen til at fungere, stor indre dialog hos partnerne osv. Der er måske brugt lang tid på at forsøge at redde parforholdet, uden held. Beslutningen kan derfor være truffet på baggrund af mange faktorer, som du ikke nødvendigvis kender til.

 

Illusionen om den lykkelige familie ligger måske så dybt, at parterne er lyttende overfor omgivelsernes holdninger og reaktioner, og derfor måske ændrer på deres beslutning, fordi den føltes svær. Fordi fremtiden er usikker og fordi det højeste ønske er at kernefamilien kunne fortsætte – uagtet at beslutningen om skilsmisse var taget på et fornuftigt og velovervejet grundlag. Ofte udskydes problemer og beslutninger og skilsmissen bliver en realitet på et senere tidspunkt. Overvej derfor nøje om du har forudsætningerne for at bidrage til, hvilken beslutning der er den rigtige, inden du forsøger at ændre på deres beslutning.

 

Tal med dit barn om, hvordan I kommer bedst muligt gennem krisen.

 

Her på sitet kan du læse meget mere om, hvordan din relation til dit barn kan ændre sig. Hvordan du forholder dig i forhold til dit barns eventuelle nye partnere eller hvordan du bedst hjælper dine børnebørn. Du får samtidig mulighed for at skrive med ekspertpanelet, skrive med ligestillede forældre. Eller du kan hente skabeloner og værktøjer dit barn kan bruge i skilsmisseprocessen. Benyt dig af alle muligheder og kom godt gennem den svære proces sammen med dit barn.

Artiklen er kun for medlemmer

Denne artikel er kun for medlemmer. Med et medlemskab hos Skilsmisseraad får du ikke bare adgang til resten af denne artikel, men til mere end 500 siders tekst, skilsmisseskabeloner, skilsmisseopgaver, podcast m.v.

Allerede medlem? Klik her