Hvis I ikke er enige om separationen eller skilsmissen, skal I deltage i det der hedder en vilkårsforhandling hos Statsforvaltningen. Det er et møde, hvor I får vejledning om reglerne og hvor Statsforvaltningen prøver at hjælpe jer med at finde en løsning på uenigheden, så I kan aftale vilkårene. Selvom I er enige om aftalerne kan I stadigvæk deltage i et vilkårsmøde, for at få den viden der bliver givet på et sådant møde.

 

Statsforvaltningen kan ikke bestemme, hvordan jeres aftale om separation eller skilsmisse skal være.  Statsforvaltningen kan heller ikke tvinge jer til at blive separeret eller skilt. Det er alene en dommer, der under en retssag, kan bestemme det.

 

Vilkårsforhandling hos Statsforvaltningen koster et gebyr på 1630 kr (2019).

 

Det, I under mødet skal blive enige om, er:

  • At I vil separeres eller skilles
  • Om den ene af jer skal betale ægtefællebidrag til den anden
  • Hvis der skal betales bidrag, hvor længe bidraget skal betales. Selve beløbet kan Statsforvaltningen bestemme
  • Hvis I bor i en lejet lejlighed eller i en andelsbolig, hvem af jer der skal fortsætte med at blive boende.

Ender I ikke med at blive enige, så kan I ikke blive skilt med det samme, men skal indgå i en separationsperiode.

 

Hvis I ikke kan blive enige om aftalerne omkring forældremyndighed, samværsordning og / eller børnebidrag så indkaldes I til et møde i Statsforvaltningen omkring dette.

Artiklen er kun for medlemmer

Denne artikel er kun for medlemmer. Med et medlemskab hos Skilsmisseraad får du ikke bare adgang til resten af denne artikel, men til mere end 500 siders tekst, skilsmisseskabeloner, skilsmisseopgaver, podcast m.v.

Allerede medlem? Klik her