Reaktioner på skilsmisse fra omgivelserne kan være mange, og nogle er mere forventelige end andre.

Nogle lever i parforhold, hvor det udadtil ser lykkeligt ud. Har du været en af dem, kan det være svært for dine omgivelser, at det de troede var et lykkeligt ægteskab, ikke har været det, og at I nu står midt i en skilsmisse. Det kan betyde, at deres egen opfattelse af lykke bliver sat på prøve og giver anledning til at kigge indad.

 

Du vil muligvis opleve, at personer vil fortælle dig om deres ægteskabelige udfordringer, at det bliver okay at fortælle om egne problemer, eller egne skilsmisseovervejelser, fordi du er i ”samme båd” og kan relatere dig til deres problemstillinger.

 

Respekter venner og familiens reaktion, også hvis det ikke gavner dig, men lad dem ikke påvirke din beslutning (når beslutningen er velovervejet).

Som medlem kan du læse meget mere om reaktionsmønstre, måder at tackle reaktionerne på og ikke mindst om reaktioner som du slet ikke forventer.

 

Du vil helt sikkert blive overrasket over, hvilke spørgsmål og reaktioner du kan forvente fra dine omgivelser, både når du står midt i skilsmissen, men også efter din skilsmisse.

Artiklen er kun for medlemmer

Denne artikel er kun for medlemmer. Med et medlemskab hos Skilsmisseraad får du ikke bare adgang til resten af denne artikel, men til mere end 500 siders tekst, skilsmisseskabeloner, skilsmisseopgaver, podcast m.v.

Allerede medlem? Klik her