Dine omgivelser – familie og venner – vil du på et tidspunkt have brug for, at informere om, at dit barns parforhold er gået i stykker. Udvis respekt for dit barn og svigersøn / datter. Uanset, hvor mange detaljer du er bekendt med, så gavner det ingen, at du fortæller dem videre. De har taget deres beslutning om skilsmisse, og uanset hvor meget du fortæller videre, så hverken ændrer det eller gavner det deres situation. Hverken familie eller venner kan bruge detaljerne til noget – ud over at det muligvis er en ”god historie”.

 

Selvom nogle oprigtig bekymrer sig om dit barn, børnebørn, tidligere svigerdatter / søn, så er der også mennesker der elsker at høre om andres kriser, uanset hvem krisen vedrører. Overvej derfor, hvordan du vil informere. Hvad vil du sige til hvem og hvor detaljeret du vil fortælle om, hvorfor beslutningen om skilsmisse er truffet.

 

Tænk også på, at den sorg du og din familie føler på grund af skilsmissen, ikke føles på samme måde for hverken den nærmeste familie eller for dine venner. Situationen får derfor langt hurtigere mindre betydning for familie og venner, end den har for dig.