Det påvirker naturligvis børn når forældre skal skilles. Deres dagligdag ændres, måske skal de flytte og skifte skole. De oplever, at deres nærmeste familiemedlemmer er tynget af sorg, og måske er der ikke overskud til at give dem den omsorg, de har behov for.

 

Børns reaktion er naturligvis meget forskellig. Nogle bryder helt sammen og får problemer med at begå sig socialt, med at sove osv., mens andre ikke næsten ikke reagerer og ikke får nævneværdige problemer, selvom de naturligvis vil være kede af det i starten. For nogle børn kan det ligefrem komme som en lettelse, hvis der har været mange skænderier i familien. Børn skal ikke være mere end 8-9 år for at opfange signaler om, at der er problemer mellem mor og far.

 

I menupunktet til venstre kan du læse om, hvad børn siger omkring det at være skilsmissebarn.

Som medlem kan du læse mere om børns reaktioner afhængig af hvilken aldersgruppe de er. Ikke mindst kan du læse mere om, hvordan du skal tackle dine børnebørns sorg.

Artiklen er kun for medlemmer

Denne artikel er kun for medlemmer. Med et medlemskab hos Skilsmisseraad får du ikke bare adgang til resten af denne artikel, men til mere end 500 siders tekst, skilsmisseskabeloner, skilsmisseopgaver, podcast m.v.

Allerede medlem? Klik her