Her kan du læse om konflikttrappens 7 trin og forhåbentlig kan den viden være med til, at du næste gang der er basis for en konflikt tænker over, om du bidrager til at gå op eller ned af konflikttrappen.

 

Konflikttrappens 7 trin:

 

Konflikten starter med en uoverensstemmelse.
I er uenige om noget. Hvis en af jer beskylder, angriber, truer i stedet for at være saglig i snakken om uoverensstemmelsen, så starter konflikten.

 

Det er din skyld
Konflikten bliver personlig og handler om modpartens fejl og mangler

 

Problemet vokser
Pludselig handler konflikten ikke kun om en konkret ting, men andre ting fra tidligere inddrages

 

Det kan være lige meget
I opgiver at tale sammen, det ændrer jo alligevel ikke noget. Den negative stemning eskalerer og alt hvad modparten siger forvrænges. De fleste tanker er negative og du begynder måske at inddrage familie eller venner I konflikten ved at fortælle om de negative ting ved modparten.

 

Alle positive sider forsvinder
Modparten er pludselig blevet et dårligt menneske og alle positive sider er forsvundet. Vrede, afsky og måske had er hovedtemaet.

 

Behov for at skade modparten
I er fjendtlige overfor hinanden og forsvarer egen adfærd med, at det er modpartens adfærd, der er årsagen til at det er nødvendigt og legalt at opføre sig dårligt.

 

Parterne må adskilles
Der er ikke længere håb, eller lyst til at blive sammen. Skilsmisse er en nødvendighed.
Det nemmeste sted at stoppe konflikten er i trin 1 og jo længere I bevæger jer op af de 7 trin, jo sværere bliver det at vende konflikten og komme tilbage igen.

Som medlem kan du læse om, hvordan du stopper konflikten.

Artiklen er kun for medlemmer

Denne artikel er kun for medlemmer. Med et medlemskab hos Skilsmisseraad får du ikke bare adgang til resten af denne artikel, men til mere end 500 siders tekst, skilsmisseskabeloner, skilsmisseopgaver, podcast m.v.

Allerede medlem? Klik her