Hvordan bliver jeg skilt?

Hvad gør jeg overhovedet? Hvordan bliver jeg skilt? Det spørgsmål får vi ofte, når vi har klienter på kontoret. Som sådan er det at blive skilt nemt nok, hvis man kigger på det juridiske i det, uden at forholde sig til bodeling, samværsaftaler m.v.

Det man skal gøre er, at logge ind på statsforvaltningen.dk og anmode om skilsmisse, og godkende med Nem-Id. Når den ene part har anmodet om skilsmisse, vil den anden part modtage anmodningen, og denne skal så også godkende med Nem-Id.

Man skal være opmærksom på, at man skal afkrydse, om man er enige i bodeling, samværsaftale m.v. – og det er i den forbindelse at problemerne kan opstå, og her både følelser og økonomi kommer i spil.

I kan vælge at komme til vilkårsforhandling i Statsforvaltningen, hvor en salgsbehandler informerer om hvad det indebærer at blive skilt og separeret. For at bevillige separation eller skilsmisse skal Statsforvaltningen sikre sig, at I er enige om hvorvidt een af jer skal betale bidrag til den anden, og bor I i lejebolig, skal I være enige om hvem der eventuelt skal blive boende.

Har I brug for hjælp til at indgå alle de nødvendige aftaler, men har ikke lyst til at have hver jeres advokat, med den risiko for konflikt der kan opstå i den forbindelse, kan en skilsmisseraadgiver/coach hjælpe jer med at indgå aftalerne.

Skilsmisse eller separation

Hvis man ikke er enige i skilsmissen, kan man ikke gå direkte til en “straks-skilsmisse”, men er nødt til at starte med en separation. Separation kan også være en mulighed i en situation, hvor begge parter er enige om, at man har brug for en pause til at tænke sig om, men hvor man alligevel er lidt i tvivl om, hvorvidt man kan finde sammen igen.

Obligatorisk kursus fra april 2019

Fra april 2019 skal skilsmisseforældre gennemføre et obligatorisk digitalt kursus inden man kan blive skilt. Kurset har til henblik at forklare forældre, hvordan en skilsmisse ser ud fra barnets perspektiv og hvordan man kommunikerer med sin tidligere ægtefælle.

Kurset hedder Samarbejde Efter Skilsmisse (SES) og er et krav til forældre , som søger om skilsmisse fra 1. april 2019. Er kurset ikke gennemført, kan man ikke blive skilt.

Det betyder samtidig at forældre ikke længere kan blive skilt med det samme fra 1. april 2019. Der er en obligatorisk “reflektionsperiode” på 3 måneder, og det er i denne periode at man skal gennemgå det digitale kursus.

Trin for trin guide kan hjælpe dig.

Er skilsmissen løsningen – også selvom den ene part, måske ikke synes om beslutningen, så kan du følge en trin for trin guide til, hvordan du bliver skilt lige her: skilsmissen – trin for trin