Det er virkelig svært at komme igennem en skilsmisse. Det er svært både for den, der tager beslutningen om skilsmisse og den, der bliver forladt. Faktisk sidestilles skilsmisse med andre livskriser som eksempelvis dødsfald.
Udover at der er både sorg, bekymring, vrede og angst forbundet med en skilsmisse, så er det også virkelig problematisk, at skulle tage en masse skilsmisse beslutninger, som regel uden nogen som helst erfaring på området. Det er jo meget godt, at de fleste ikke har så mange skilsmisseerfaringer, men det gør ikke problematikkerne nemmere, når man står midt i en skilsmisse.
Vi får mange henvendelser fra mennesker, der har taget beslutningen om en skilsmisse, men i praksis ikke ved, hvordan man bliver skilt. Der er en masse praktiske ting, der skal være styr på, men forvirringen er stor, følelserne i er kog og det gælder om at holde tungen lige i munden for at komme ordentlig videre, når beslutningen om skilsmisse er taget.
Nogle af de typiske spørgsmål vi får er:
- Hvordan bliver jeg skilt?
- Hvor finder man skilsmissepapirer?
- Hvor skal man sende papirerne hen, og skal man gøre det som det første?
- Skal man kontakte banken?
- Hvordan gør man, når man ikke kan lave en bodeling før bopælen er solgt?
- Skal man have fat i en advokat?
- Hvordan fortæller man bedst børnene om skilsmissen?
- Hvad er den rigtigste samværsordning?
Som medlem af skilsmisseraad.dk får du derfor en helt lavpraktisk “Sådan gør du” liste, som du kan følge for at komme bedst og hurtigst muligt gennem din skilsmisse.
Artiklen er kun for medlemmer
Denne artikel er kun for medlemmer. Med et medlemskab hos Skilsmisseraad får du ikke bare adgang til resten af denne artikel, men til mere end 500 siders tekst, skilsmisseskabeloner, skilsmisseopgaver, podcast m.v.
Allerede medlem? Klik her